Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

18.10.2018 11.41

Leader Ravakan puheenjohtajan terveiset

Leader toiminta näkyy ja kuuluu. Kulunut vuosi on ollut Leader Ravakassa työntäyteinen. Reilun parin vuoden valmistelun jälkeen saatiin maaliin kansainvälinen LINC-seminaari, suurin vuosittainen Leader-joukot yhteen keräävä tapahtuma Euroopassa.

Seminaari oli todellinen menestys, reilut 300 vierasta olivat muutaman päivän Suomen vierailuunsa erittäin tyytyväisiä. Kaukaisimmat vieraat saatiin Georgiasta, jossa ei varsinaista Leader-toimintaa vielä ole, mutta kehitteillä on vastaava toimintamalli ja georgialaiset tulivat ottamaan meiltä oppia. LINC-vauvoja, eli uusia kansainvälisiä yhteistyöhankkeita vilkkaista keskusteluista päätellen syntyi varmasti useampiakin.

Seminaari sai hienosti huomiota eri medioissa, ja kansainvälisiä vieraita kehotettiinkin päivittämään sosiaalista mediaa yhteisellä #lincFinland2018 hashtagilla, jotta tieto Lounais-Suomen Leader-toiminnan avulla aikaansaaduista tuloksista leviäisi ympäri Eurooppaa.

Näkyvyyttä olemme saaneet paljon koko vuoden ajan. Leader -hankkeet kiinnostavat, ja hankehakijoille kuuluukin suuret kiitokset aktiivisesta tiedottamisesta. Aina kun hankkeessa jotain tapahtuu, on siitä vähintäänkin Facebook-päivitys saman tien näkyvissä ja usein myös paikallislehti paikalla. Lehtijuttuja onkin vuosien varrella kerätty talteen jo satoja.

Vaikka tiedotus on aktiivista niin silti on paljon kohderyhmiä, jotka eivät tiedä Leader-toiminnasta vielä mitään. Siksi haastankin koko hallituksen, jäsenistön ja kaikki sidosryhmät kertomaan Leaderin mahdollisuuksista myös muille, seuraavaa ohjelmakautta suunnitellaan jo nyt ja kaikki uudet ideat kehittämisen painopisteiksi ovat tervetulleita.

Hyvää ja värikästä syksyä toivottaen,

Heidi Jaakkola


Palaa otsikoihin