Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

18.10.2018 12.36

Leader Ravakan toiminnanjohtajan katsaus

Leader Ravakka toteuttaa Manner-Suomen maaseutuohjelmaa ja omaa Loisto-strategiaansa EU-ohjelmakausittain. Meneillään oleva ohjelmakausi 2015 – 2020 on ohittanut puolivälin. Reilu puolet saamastamme kehyksestä, 4,3 milj. euroa, on nyt käytetty.

Vaikka tänä vuonna hanketukipäätöksiä ei enää tehdä, koska vuoden määrärahat on jo sidottu, hallitus tekee päätöksiä ensi vuoden kehyksestä, joten ideointia oman alueen ja yrityksen kehittämiseen ja uudistamiseen kannattaa jatkaa. Loppuohjelmakaudesta saamme käyttöömme lisäkehyksiä ja siirtyviä varoja, joten lyhyille tehokkaille hankkeille on varmasti rahoitusta saatavissa, vaikka ohjelmakausi onkin kääntynyt lopuilleen. Tämän hetken tiedon mukaan viimeiset päätökset hankkeista pitää tehdä 2020 loppuun mennessä ja toteutusaikaa on vuoden 2021 loppuun asti.

Loisto-strategian mukaan rahoitetut hankkeet

Loisto-strategia on toteutunut suunnitellusti 115 hakemuksesta on rahoitettu 104 ja julkista tukea alueen kehittämiseen on myönnetty 3,2 miljoonaa euroa. Tuen avulla 20 yritystä on kehittänyt toimintaansa investoinneilla, 20 kehittämishankkeessa on parannettu alueen elinkeinoelämän edellytyksiä ja 64 hankkeessa on yleishyödyllisten yhdistysten toimesta kunnostettu kylätaloja, rantasaunoja ja muita kokoontumistiloja, rakennettu leikkikenttiä ja monitoimiareenoja sekä muita liikuntapaikkoja, tallennettu perinnettä, järjestetty tapahtumia ja aktivoitu nuoria yrittäjyyteen. Strategiamme viimeisen painopisteen mukaisesti olemme myös rahoittaneet luontopolkujen, retkeilyreitistöjen ja muiden luontokohteiden luomista ja kunnostamista. Myöntämämme rahoitus on kuitenkin vain liikkeelle patistava voima, aktiiviset alueemme asukkaat ja yhdistykset ovat kaiken takana. Hankkeissa on arviolta tehty talkoita yli 300 000 tuntia. Tämä tarkoittaa, että ympäri vuoden 4 henkilöä on tehnyt talkoita oman alueen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tälle peukutan.

Uuden strategian valmistelu

Uutta kautta suunnitellaan jo nyt. Auta meitä tekemään siitä aikaisempaakin parempi kertomalla mielipiteesi toiminnastamme ja esittämällä toiveita tulevaisuuden suhteen. Osallistu yhdistyskyselyyn niin voit kertoa miten Ravakka voi jatkossa toimia yhdistyksesi eduksi. Arvostamme palautetta myös menneestä toiminnasta, kerro ajatuksesi ja Osallistu arviointikyselyyn. Mielipiteesi on meille kultaakin kalliimpi!


Palaa otsikoihin