Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

21.12.2017

Leader Ravakan vuoden 2017 parhaat

Katsoimme taaksepäin vuoteen 2017 ja totesimme, että voimme olla tyytyväisiä ja erityisesti kiitollisia. 20-vuotisjuhlavuoteemme on mahtunut paljon mahtavia asioita.

Hykertelemme tyytyväisinä: nuoret ovat aktivoituneet

– Olemme saaneet nuoria mukaan paikalliseen kehittämiseen, on toiminnanjohtaja Ulla Kallion ensimmäinen ajatus vuoden 2017 onnistumisista kysytäessä. 

Ulla täsmentää perään tarkoittavansa sitä, että Nuoriso-Leader on saanut siivet alleen, nuorisovaltuustot on perustettu kaikkiin kuntiin, nuoria Leader-toimintaan aktivoiva Erasmus-hanke on pyörähtänyt käyntiin ja omaa Leader-hallitustakin on päivitetty nuorilla. Ullan mielestä on nähtävissä, että nuoret ovat aktivoituneet.

– Olemme onnistuneet myös virallisilla mittareilla ja saamme lisää Leader-rahaa myönnettäväksi alueen kehittämiseen.

Olemme yllättyneet: yhdistykset innostuneet kansainvälistymiseen

Toimijat, yhdistykset, seurat, kaveriporukat, yritykset, olette innokkaita ja aktiivisia tekijöitä! Kansainvälisten asioiden vastaava Johanna Vanhatalo aloitti työskentelyn Leader Ravakassa keväällä 2017. Johanna pitää parhaana innostusta, jolla alueen ihmiset yhdistyksineen ovat lähteneet mukaan monikansalliseen yhteistyöhön. Hän on myös ilahtunut siitä, että uusia hankekumppaneita on on ollut helppo löytää Euroopasta olipa kyseessä sitten nuorisoon, lähiruokaan tai kylien brändäämiseen liittyvää yhteistyötä. Johanna muistuttaa, että kansainvälisyys tuo aina uuden ulottuvuuden omaan tekemiseen!

Haluamme lisää: ihmiset, joilla on kipinää ja tekemisen meininki

Yhdistysklinikkaa, LuRe-teemahanketta ja ympäristösektoria eteenpäin luotsaava Tuuli Jansson hehkuttaa, että vuoden aikana on jälleen tullut vastaan kekseliästä yhteistyötä, lennokkaita ja suorastaa kutkuttavia ideoita, ihania uusia avauksia, osuvaa viestintää ja jopa kadehdittavaa asioille omistautumista. Tuuli haaveilee uusista maaseudunkehittäjistä, ihmisistä, joilla on kipinää sekä iloisesta temisen meiningistä matalalla kynnyksellä.

Monia syitä olla kiitollinen: liki sata toteutettua hanketta

Kiitämme kaikkia hanketoteuttajia tarpeellisista ja välttämättömistä, erilaisista, mutta myös perinteisistä, yhteisöllisistä ja " yhdenkuitin" -hankkeista, joilla Vakka-Suomen ja Rauman seutukunnan maaseutualueiden kehitystä on viety eteenpäin tänä vuonna. Hankeassistentti Terhi Sinisalo poimii liki sadan hankkeen joukosta muutaman erityisen ilahduttavan esimerkin: Vallijärven ranta Laitilasta, Kodiksamin kuntosali Lapista ja Kodisjoen monitoimikenttä. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä lukuisista onnistuneista hankkeista, joissa on tehty yhdessä töitä ja saatu aikaan jotain kaikkia hyödyttävää, iloa ja hyvinvointia tuovaa toimintaa ja mahdollisuuksia.

Voit kiittää meitä liittymällä henkilöjäseneksi Leader Ravakkaan tai/ja tulla mukaan kehittämään omia kulmia hakemalla hanketta tai osallistumalla paikalliseen toimintaan – mitä ikinä se onkaan!


Ravakan koko porukka
Ravakan henkilökunta ja puheenjohtaja toivottavat rauhallista joulua ja innostavaa vuotta 2018!
Palaa otsikoihin