Ravakan uutisia ja tapahtumia

14.11.2017 17.02

Leader Ravakka haki ja sai lisärahoitusta yritystukiin ja yleishyödyllisiin hankkeisiin

24 parhaiten työssään menestynyttä Leader-ryhmää saa lisärahoitusta maa- ja metsätalousministeriöltä. Leadertukiin on myönnetty lisäkehystä 7,379 miljoonaa euroa. Leader Ravakalle EU:n ja valtionosuutta tuli lisää jaettavaksi 354 000 euroa.

Jakovaran lisäys 354 000 €

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Leader-ryhmien kehystarkistus tehtiin nyt ensimmäistä kertaa näin merkittävästi ryhmien toiminnan edistymistä, laatua ja vaikuttavuutta painottaen.

Lisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää yhteensä 25,251 miljoonaa euroa. Haetut lisäkehykset
vaihtelivat 92 000 eurosta 1 600 000 euroon ja keskiarvo oli 549 000 euroa.
Ministeriön valmisteluryhmä laittoi Leader-ryhmät paremmuusjärjestykseen ennalta päätettyjen kriteerien perusteella. Osa kriteeritiedoista saatiin ryhmien hakemuksista ja osa Hyrrän seurantatiedoista. Kriteerit pisteytettiin painokertoimien mukaisesti siten, että suurin mahdollinen pistemäärä oli 100. Leader-ryhmien pisteytyksen keskiarvo oli 50 pistettä. Parhaiten pisteytyksessä pärjäsi Leader Ravakka 73 pisteellä.

Tuloksekasta Leader-toimintaa

Loisto-strategia on toteutunut suunnitellusti. Strategian mukaan on rahoitettu hankkeita, jotka ovat mm. luoneet alueelle uusia työpaikkoja ja parantaneet yritysten toimintamahdollisuuksia. Yhdistykset ovat kunnostaneet yleishyödylliseen käyttöön kymmeniä kylätaloja, uimarantoja, luontopolkuja ja useita leikkikenttiäkin on rakennettu. Leaderin tavoitteena on aktivoida omaehtoiseen toimintaan ja talkootöitä Leader Ravakan rahoittamissa hankkeissa on tehty yli 20000 tuntia. Kiitos aktiivisesta ja eteenpäinvievästä toiminnasta kuuluu alueen toimijoille, hallituksellemme ja tietenkin kahdeksan hengen työntekijäjoukollemme.

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote Leader-lisäkehyksistä


Lisätiedot ja valokuvia aiheeseen
toiminnanjohtaja Ulla Kallio
ulla.kallio (at)ravakka.fi
+358 440 344 345


Palaa otsikoihin