Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

11.3.2018 17.19

Maaseutumaiseman hoitoon voi hakea rahoitusta

Miksi kannattaa hakea? Perinnebiotoopit ovat maamme monimuotoisimpia ja uhanlaisimpia luontotyyppejä, jotka katoavat hoidon puuttuessa. Leader Ravakka auttaa yhdistyksiä hakuprosessissa.

Tee ympäristösopimushakemus 15.6. mennessä ELY-keskukseen

Maatalousluonnon monimuotoisuuden ja maiseman hoitoon tarkoitetulla ympäristösopimuksella voi hoitaa perinnebiotooppeja tai luonnonlaidunta. Sopimuksia ei kuitenkaan tehdä tänä vuonna ei-tuotannollisiin investointeihin kosteikon rakentamiseksi tai perinnebiotooppien tai luonnonlaidunten alkuraivaukseen ja aitaamiseen.
Perinnemaisemanhoidon suunnittelua
Sopimuskausi alkaa 1.5.2018 ja sopimuksen kesto on viisi vuotta. Hoidosta makseaan pinta-alan mukaan 450€/ha/vuosi. Vähintään maakunnallisesti arvokkaalle kohteelle maksetaan 600€/ha. Ympäristösopimusta voi hakea aktiiviviljelijä tai rekisteröity yhdistys. Leader Ravakka auttaa mielellään yhdistyksiä hakuprosessissa esimerkiksi etsimällä hoitosuunnittelijan tai vinkkaamalla hyvistä hoitomenetelmistä, joita voi toteuttaa ilman ympäristösopimustakin. ELY-keskukset antavat myös tukihakuneuvontaa.

Tänä vuonna hakemus tulee toimittaa alueelliseen elinkeino- liikenne ja ympäristökeskukseen (ELY-keskukseen) 15.6.2018 mennessä. Hakuehdot pitää tarkistaa ELY-keskuksesta jos sopimusta haetaan kokonaan uudelle kohteelle tai sopimuskohteen laajentamiselle.

Lue lisää ELY-keskuksen tiedotteesta  Maaseutumaiseman hoitoon voi hakea rahoitusta

Lisätiedot
Tuuli Jansson
tuuli.jansson(ät)ravakka.fiPalaa otsikoihin