Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

5.3.2018 13.26

Mistä Leader Ravakan tavoittaa?

Viestintä ja yhteydenpito ovat levinneet moniin kanaviin. Tässä on listattuna mitä me käytämme ja miten. Poimi vinkit omaan yhdistystoimintaan!

Leader Ravakan viestintäkanavat

  • Nettisivut www.ravakka.fi
  • Facebook-sivu www. facebook.com/ravakka ja messenger
  • Instagram Leader Ravakka
  • Oma uutiskirje
  • Leader-ryhmien yhteiset nettisivut ja uutiskirjeet www.satasilta.fi ja www.haloomaseutu.fi
  • Tiedotteet
  • Messut ja tapahtumat
  • Toimisto Rauhankatu 4,23500 Uusikaupunki
  • Sähköposti toimisto(ät)ravakka.fi ja henkilökunnan sähköpostit
  • Henkilökunnan puhelimet

Nettisivut ovat tiedon kotipesä

Ravakan tärkein ja kattavin viestintäkanava on yhdistyksen omat nettisivut (www.ravakka.fi/leader_ravakka). Sivuilta löytää melko muuttumatonta perustietoa Leader-hankkeista ja yritystuista. Päätöksenteko, henkilökunta ja hallitus on esitelty yhteystietoineen.  Ajankohtaista-palstalle päivitämme Leader-toiminnan hankeuutisia, mainostamme omia ja muiden tulevia tapahtumia ja kerromme mielenkiintoisista ilmiöistä.

Nettisivut toimivat myös tietopankkina tarjoten esimerkiksi materiaaleja hankkeiden valmisteluun, mutta myös vinkkejä muusta saatavilla olevasta hankerahoituksesta ja maaseutualueemme vuokratiloista. Nettisivuilla on myös lomakkeita, joita täyttämällä voi hakea tukea NuorisoLeaderistä  tai STARTTILeaderistä, hakea osallistujaksi kansainvälisille opintomatkoille tai vaikka liittyä Leader-yhdistyksen jäseneksi ja tukea henkilökohtaisesti työtämme.

Facebookkiin postaamme omia ja jaamme muiden julkaisuja

Ravakan Facebook-sivulle jaamme ahkerasti uutisia ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista ja muiden kehittäjien julkaisuja, jotka saattavat kiinnostaa aluemme asukkaita ja Leader-hankkeiden toteuttajia. Työntekijät jakavat Ravakan julkaisuja myös edelleen kuntakohtaisiin ja teemaryhmiin, millä on todettu tavoitettavan hyvin Leader-toiminnan ulkopuolella olevia ihmisiä. Facebookin messengerin kautta meihin on näppärää ottaa yhteyttä. Vastaamme yleensä nopeasti.

puhelin

Haluamme tavoittaa uusia kohderyhmiä ja jalkaudumme uusiin SoMe-kanaviin.

Helmikuun lopussa avasimme Ravakalle myös uuden SoMe-tilin nimittäin Instagramin! Siellä jaamme kuvia alueestamme, rahoittamistamme hankkeista ja erilaisia tilannepäivityksiä. Jos et vielä ole seurannut meitä Instagramissa niin ei muuta kuin seuraamaan!


Kesätapahtumat, messut ja monenlaiset kissanristiäiset

Osallistumme mielellämme aktiivisesti paikallisiin tapahtumiin. Alkuvuonna olimme Uudessakaupungissa järjestettävillä Tuu #Messiin- TET ja rekrytointimessuilla. Viimeisimmäksi Leader-liput liehuivat Eurajoella Voi Hyvin-messuille.

Tapahtumissa meidän kanssa voi tulla juttelemaan kasvokkain ja voimme rauhassa kertoa toiminnastamme ja vastata yksityiskohtaisempiinkin kysymyksiin hankkeista. Tapahtumissa meillä on usein mukana myös erilaisia aktiviteettejä esimerkiksi viime aikoina paljon riemua herättänyt maaseutumölkky!

Tiedotteita, tavallisia ja sähköisiä kirjeitä sekä toimisto

Lähetämme myös perinteisiä tiedotteita itse järjestämistämme tapahtumista ja tilaisuuksista paikallislehtiin ja ilmoitamme yhdistyspalstalla. Jäsenkirje tipahtaa tarvittaessa paperiversiona postiluukkuun, vaikka tiedottaminen pääasiassa onkin sähköistä. Julkaisemme omaa ja Satakunnan Leader-ryhmien yhteistä uutiskirjettä ilmaisella MailChimpillä. Meidän ja Satakunnan puoleisten naapurileaderiemme uutisia voi lukea koosteena Satakunnan Leader-ryhmien yhteiseltä nettisivulta www.satasilta.fi. Varsinais-Suomen vastaava uutissivusto on Haloo Maaseutu.

Fyysisesti toimistomme sijaitsee Uudessakaupungissa Rauhankatu 4:ssa. Mikäli haluat tulla juttelemaan kasvokkain, sekin onnistuu! Toivomme kuitenkin, että tapaamiset sovitaan etukäteen.

Onnistumisemme vaikuttaa Leader-rahan määrään!

Seuraamme nettisivujen kävijäliikennettä google analyticsillä ja parannamme nettisivujen toimintaa käyntiliikenteen mukaan. Facebookista raportoidaan ministeriölle tykkääjien lukumäärä ja huippujulkaisujen saamat yleisöt. Teemme liki vuosittain myös kyselyn hanketoteuttajille ja sidosryhmille. Tykkäämme myös jos ongelmista raportoidaan heti niiden ilmettyä ja otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia!


Lisätiedot

Tuuli Jansson
Yhdistysklinikka
044-7201870
tuuli.jansson(ät)ravakka.fi


Juttu on tehty osana Erasmus+ hanketta Local Action Youth Yhdistysklinikka-hankkeen esiin nostamista tarpeista.


Local Action Youth project partners and funder

Palaa otsikoihin