Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

29.11.2017

Syyskokous valitsi uusia jäseniä hallitukseen

Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry eli Leader Ravakka piti syyskokouksen 28.11.2017 Rauman Lapissa, Kauklaisten kylätalolla.

Ravakan hallituksen puheenjohtajana jatkaa Heidi Jaakkola Uudestakaupungista. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Åke Vastavirta ja Sanna-Kaisa Lehto Raumalta sekä Krista Topi Pyhärannasta. Kaikki uudet jäsenet tulevat hallitukseen yhdistysten edustajiksi.

Åke Vastavirta toimii Sorkan kyläyhdistyksen puheenjohtajana. Hänet syyskokous valitsi Ravakan hallituksen varapuheenjohtajaksi. Pyhärantalainen Krista Topi on aktiivinen toimija Pyhärannan Korpiankkureissa sekä Laitila-Pyhärannan 4H-yhdistyksessä. Lapin Kullanperällä asuva Sanna-Kaisa Lehto vaikuttaa muun muassa SPR:ssä ja Perinneyhdistys Keritys ry:ssä.

Leader-ryhmän hallituksen tehtävänä on päättää valintakriteerien pohjalta rahoitettavat hankkeet sekä ohjata ja seurata yhdistyksen toimintaa ja hankkeiden ja strategian toteutumista. Kolmikantainen hallitus koostuu alueen ihmisistä. Edustettuina ovat julkiset tahot, yhdistykset sekä maaseudun yksittäiset asukkaat. Lisäksi hallituksen on oltava maantieteellisesti kattava, kaikista kunnista on oltava edustajia.

Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Pirita Laivanen Eurajoelta, Piia Allén Laitilasta, Saara Huovinen Vehmaalta, Aki Laaksonen Mynämäeltä, Lauri Toivola Laitilasta ja Simo Reijonsaari Uudestakaupungista.

Jaossa 992 500 euroa hankkeille vuonna 2018

Vuonna 2018 paikalliseen kehittämiseen on varattu merkittävä summa Leader-rahaa.  Kokonaiset 992 500 euroa jaetaan Loisto-strategian mukaisesti hanke- ja yritystukiin Rauman seudulla ja Vakka-Suomessa.

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi osalle Suomen Leader-ryhmille lisäkehystä maaseutuohjelmasta marraskuussa 2017. Lisäkehyksen myötä Leader Ravakan ohjelmakaudella 2014–2020 hankkeille myönnettävissä oleva summa kasvoi 442 000 eurolla.

Loisto-strategia on toteutunut suunnitellusti. Ravakka on rahoittanut hankkeita, jotka ovat mm. luoneet alueelle uusia työpaikkoja ja parantaneet yritysten toimintamahdollisuuksia. Yhdistykset ovat Leader-tuella kunnostaneet ja rakentaneet kymmeniä kylätaloja, uimarantoja, luontopolkuja, leikkikenttiä ja frisbeegolfratoja. Leader-rahoitus aktivoi toimijoita omaehtoiseen toimintaan ja talkootöitä Leader Ravakan rahoittamissa hankkeissa on tehty vuosina 2014–2017 yli 20 000 tuntia. Kiitos aktiivisesta ja eteenpäin vievästä toiminnasta kuuluu alueen aktiivisille toimijoille, hallituksellemme ja tietenkin kahdeksan hengen työntekijäjoukollemme.

Kansainvälisyys on vuoden 2018 teema

Leader Ravakan hallitus on valinnut ensivuoden teemaksi kansainvälisyyden. Vuonna 2018 käynnistyy useampi kansainvälinen hanke, joissa on mukana kumppaneita mm. Latviasta, Romaniasta, Ruotsista ja Italiasta. Tietotaidon lisäksi nämä hankkeet tuovat Ravakan alueelle kansainvälistä näkyvyyttä ja uusia kontakteja ympäri Eurooppaa. 

Osana kansainvälistä teemavuotta Ravakka järjestää yhdessä Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmien kanssa LINC-seminaarin kesäkuussa 2018. Tapahtuman pääpaikkoina ovat Rauma ja Uusikaupunki, ja paikalle odotetaan noin 300 maaseudunkehittäjää eri EU-maista.

Kansainvälistymisestä kiinnostuneita yhdistyksiä ja yrityksiä neuvoo huhtikuussa 2017 aloittanut kv-koordinaattori  Johanna Vanhatalo: johanna.vanhatalo(at)ravakka.fi / 044 7929 001.

Lisätietoja antaa:
Ulla Kallio
toiminnanjohtaja
ulla.kallio(at)ravakka.fi
0440-344 345

 ravakka_syyskokous

 

 


Palaa otsikoihin