Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

18.10.2018 10.49

Uusi Leader-tukimuoto: kertakorvaus

Jälkikäteen maksettava kertakorvaus tehtyjen toimenpiteiden todistamana ilman kuitteja. Ei muutosoikeutta.

KERTAKORVAUS uutena tukimuotona

Lokakuun alusta otettiin käyttöön ns. lump sum- eli kertakorvausmalli yleishyödyllisissä investoinneissa.

Kertakorvaus sopii selkeisiin investointeihin, joissa toimenpiteet ja kustannukset on helppo määritellä etukäteen. Kun hanke on toteutettu suunnitelman mukaisesti, tuki maksetaan haetun mukaisena ilman tositteita.

Kuulostaa mukavalta, eikö?

Kaikissa ruusuissa on piikki, niin tässäkin: hanke on toteutettava prikulleen hakemuksen mukaisena, muutoksia ei voi tehdä. Muutokset toteutuksessa johtavat hankkeen hylkäämiseen ja jo maksettujen tukien takaisinperintään. Niinpä tukimuoto sopiikin parhaiten isoihin yhden- kahden kuitin hankintoihin tai sellaiseen investointiin, joka on mahdollista suunnitella tarkasti ja jossa ei ole muuttuvia osia.

Ei siis voi muuttaa mieltään kesken hankkeen toteutuksen, vaihtaa esimerkiksi katemateriaalia tai lämmitysmuotoa. Ei edes rakennuksen väriä.

Kertakorvaus soveltuu käytettäväksi silloin kun paneutuu huolella suunnitelmaan ja kustannusarvioon ja tekee niin kuin on suunnitellut, säästyy kuittien ja tositteiden skannaamiselta. Riittää kun toimittaa selvityksen hankkeen valmistumisesta.

Jos tämä kuulostaa juuri teidän hankkeeseenne sopivalta mallilta, ota yhteyttä. Katsotaan yhdessä, miten pääsette alkuun.

Lisätietoja

Terhi Sinisalo

terhi.sinisalo@ravakka.fi

044 7292199Palaa otsikoihin