Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

Vuoden 2018 maakuntakyläksi Ylisenpään kylät Rauman Lapista

Ylisenpään kylärinki on rohkeasti lähtenyt kehittämään toimintaa kylätalolle. Leader Ravakka on osaltaan tukenut investointeja sekä leikkikenttä että kuntosali ovat saaneet investointirahoitusta maaseuturahastosta. Ravakka onnittelee ja toivottaa aktiivista jatkoa kyläringille.

Ylisenpään kyläryhmään kuuluvat Kodiksamin, Mäentaan, Sukkalan ja Kuolimaan kylät Rauman Lapista. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä yleisöäänestyksessä voiton nappasi 297 äänellä Kauvatsa Kokemäeltä.


Vuoden maakuntakyläksi valitun Ylisenpään kyläryhmän, kylissä on hieman yli 300 vakituista asukasta. Kylien yhteisenä kyläyhdistyksenä toimii Lapin Ylisenpään Kylärinki ry.


Tuomaristo vaikuttui Ylisenpään kylätoiminnan monipuolisuudesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kaikenikäisille kyläläisille. Kylärinki on lähtenyt kehittämään kylää innovatiivisesti ja vahvasti ajan hengen mukaisesti. Kodiksamin vanhaa koulua on kunnostettu vaivoja säästelemättä, ja sieltä löytyy useita toiminnallisia tiloja, kuten kuntonurkka, lastennurkka, nuorisonurkka ja lukunurkka. Kyläläiset ovat innostuneita ja ylpeitä omasta kylästään. Eriteemaiset kyläkahvilat, pihakirppistapahtumat ja karaoketanssit ovat suosittuja ympäri vuoden. 


Voittajakylän valitsi Satakuntaliiton, SataKylien ja Panelian kylän edustajista koottu tuomaristo. Kilpailu huipentuu 4. elokuuta järjestettävillä maakunnallisilla kyläpäivillä viime vuoden voittajakylässä Paneliassa, jossa uusi Vuoden maakuntakylä perinteisesti palkitaan. Satakuntaliitto palkitsee voittajakylän 3 400 eurolla, ja SataKylät ry vastaa kilpailun käytännön organisoinnista.

Palaa otsikoihin