Leader Ravakan uutisia ja tapahtumia

6.9.2018 8.23

Yhteisöllinen ulkoilupäivä la 8.9. Mynämäen Asmandiassa

Kyläläisten aktivisuus kukoistaa Mynämäen Asmandiassa. Asemanseudun kylät kutsuu yhteisölliseen ulkoilupäivään lauantaina 8.9. klo 15:00 alkaen. Tarjolla on lentopallopeliä, frisbeegolfrataa, Mölkky-petankkikenttä, kaanootit vesillä ja uusittu luontopolku kuljettavana ensikertaa.

Mukaan yhteisölliseen ulkoilupäivään! 

Mynämäen Asemanseudun Kylät kutsuu lauantaina 8.9. yhteisölliseen ulkoilupäivään Asmandiaan (Opintie 50, 23100 Mynämäki) klo 15:00 alkaen.  Ulkoilut aloitetaan lentopallopeleillä uudella Asmanrantiksella Opintien päässä. Leikkimieliseen joukkuepeliin voi vielä paikanpäällä ilmoittautua tai tulla kannustamaan joukkueita. 

Avoinna on myös uusi 6-väyläinen frisbeegolfrata, sekä vastikään valmistunut mölkky-petankkikenttä. Myös kanootit ovat laskettu veteen. Uusittu luontopolku Vallaisista Linnavuorelle on ensikertaa käytössä.

Pelien päätyttyä ruokaillaan nuotiolla Asmandian laavulla Mynäjoen rannalla ja valmistaudutaan siellä klo 19 alkavaan yhteislauluun. Vetäjinä YouTubesta tuttuja paikallisia laulajia. Nuotiolaulujen jälkeen pimeyden saavuttua asemanseudun väki tarjoaa mahdollisuuden alueella omatoimiseen yöpymiseen Nuku yö ulkona -valtakunnallisen tapahtuman idealla. Näihin kaikkiin yhdessä tai erikseen on vapaa pääsy.

Aamun herätyksen suorittavat paikalliset naakat tai aamuisen tavarajunan tärinä. Aamu-uinti ja nokipannukahviaamiainen ovat myös mahdollisia.

Talkoilla ja hankkeilla

Aktiiviset paikalliset ihmiset aloittivat Mynämäen Asemanseudun kehittämisen rytinällä vuonna 2012. Alkuun  maastoon rakenneltiin luontoreittiä laavuineen (Kaik polut vie peril-teemahanke) ja alueen tapahtumatuotanto saatiin käyntiin kansainvälisellä yhteistyöllä kotimaisten ja ranskalaisten (Connecting countrysides- kansainvälinen Leader-hanke) sekä muiden ulkomaalaisten taiteilijoiden kanssa kulttuuris-taiteellisilla osallistavilla tapahtumapäivillä. Seuraavaksi tuli kanootit (teemahanke), ulkoalueiden kuntoonlaittoa, muistomerkki ja Varsinais-Suomen Kylät Vuoden Kylä-voitto, Kyläkimaran monipuoliset Suomi 100-tapahtumat, liikuntapaikkoja ja viimeisimpänä varastotilaa sekä luontopolun uusi reittilinjaus panostuksilla toimivampiin reitin palvelurakenteisiin ja viitoitukseen (LuRe-teemahanke). Kehityksen keskittäminen suhteellisen rajalliseen alueeseen on myös kannattanut. Kokonaisuutena pienetkin jutut ovat vaikuttavia. Mynämäen Asemanseudun kylät on hakenut rahoitusta useista lähteistä ja Leader Ravakka on osa-rahoittanut monia hankkeita Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Talkootyöpanokset ovat olleet merkittävät.

Aktiivisten paikallisten toimijoiden ansiota

Mynämäen Asemanseutu on erinomainen esimerkki siitä, että jo muutama aktiivinen ja innostunut henkilö, riittää käynnistämään positiiviisen kehitysprosessin. Asemanseutulaiset ovat olleet valmiita antaamaan erityisesti omaa aikaansa, mutta myös kunkin erityisosaamista yhteiseen hyvään. He ovat olleet valmiita oppimaan uutta ja sitkeitä jatkamaan myös silloin kun asiat eivät etene hankesuunnitelmien tai toiveiden mukaan.Palaa otsikoihin