Hae Leader-yritystukea!

Yrittäjä tai yrittäjäksi aikova, voimme tukea EU:n maaseuturahastosta yrityksiä esimerkiksi investoinneissa, liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä yhteistyöhön.

Tukea saadakseen yrityksen on oltava kannattava, sijaittava maaseudulla, annettava työtä kokopäiväisesti vähintään 1 henkilölle - esimerkiksi yrittäjälle itselleen.

Tukea voi hakea vähintään 18-vuotias henkilö, osakeyhtiö, avoin ja kommandiittiyhtiö, maatila ja osuuskunta – pieni tai keskisuuri yritys.

Leader-tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille.

Muutamat toimialat on rajattu tukien ulkopuolelle. Tällaisia ovat esim. liikennöinti, koneurakointi, vähittäiskauppa ja energiaturpeen tuottaminen.

Katso tästä 10 faktaa yritystuesta -muistilista ja ota yhteyttä alueesi Leader-ryhmään.


1. Tarkista vastaako yrityksesi tai ideasi Ravakan Loisto-.strategiassa määriteltyjä kehittämistarpeita. Tämä selviää nopeasti myös soittamalla toiminnanjohtaja Ulla Kalliolle: Yhteystiedot.

2. Sovi tapaaminen Ravakan yritysneuvontaa antavan toiminnanjohtajan kanssa.

3. Idean kehittely ja hiominen yrittäjien, neuvojien ja sidosryhmien kesken.
Saat tähän sähköisesti vinkkejä Hankehautomostamme.

4. Hakemuksen jättäminen Hyrrään. Ravakan hallitus käsittelee hakemuksen ja antaa sille puoltavan tai kieltävän rahoituspäätöksen.
Halutessasi tutustu perinteiseen yritystuki-lomakkeeseen.

5. Saat rahoituspäätöksen Satakunnan Ely-keskuksesta. Älä tee hankintoja ennen kuin hakemus on tullut leader-rymässä vireille! Poikkeuksena rakennussuunnittelua voi tehdä jo ennen tätä.

6. TOIMINTA ja TOTEUTUS

7. Toimita maksuhakemus rahoituspäätöksen mukaisesti.

8. Uusi yritys tai/ ja parantuneet palvelut tai ja kannattavampaa liiketoimintaa.


Yritys-Suomi


Yrityssuomen oma asionti. Kirjaudu ja tee liiketoimintasuunnitelmaa.

Oma yrityssuomi

Yrityssuomi blogi