NYT Leaderissä

8.11.2017 Vuoden vanhusteko, Kajakkioski, 12 unelmaa -yritysryhmä – lue uusi uutiskirje!

Marraskuun Satasillan teemana on hyvinvointi. Harrastusmahdollisuuksien lisääminen, kokoontumispaikkojen kunnostaminen, elinkeinojen ja kylien kehittäminen – kaikki tähtää yhteisen hyvinvoinnin lisäämiseen.

Lue lisää

 

20.9.2017 Satakuntalaisten kyläelokuvien julkaisu alkoi

SEKK ry:n Kyläelämää Satakunnassa 2017 -hankkeessa on tuotettu elokuvia jokaisen satakuntalaisen kunnan alueelta. Elokuvissa kuvataan asukkaiden elämää, yhteisöjä ja maisemia 100-vuotiaassa Suomessa. Ensimmäinen elokuva on nyt julkaistu.

Lue lisää

 

7.9.2017 Matkailutoimija, lähde Satakunnan matkailuparlamenttiin 12.10.

Matkailuparlamentin teemana on tänä vuonna kansainvälisen matkailun kasvu Satakunnassa. Tilaisuudessa jaetaan kokemuksia uusien markkinoiden valloittamisesta sekä infoa käytännön toimenpiteistä kansainvälisen matkailun lisäämiseksi.

Lue lisää

 

5.9.2017 Puupolkupyöriä, leffafestareita ja nuoria vaikuttajia – lue uusin satasilta-uutiskirje!

Syyskuun Satasillan pääosassa ovat maaseudun nuoret tekijät ja osaajat. Tutustu inspiroiviin hanketoteuttajien tarinoihin ja nappaa talteen tieto syksyn tapahtumista. Meidän maaseudulla on hyvä draivi!

Lue lisää

 

4.9.2017 ELY: Yritysten osaaminen ja uudistuminen maaseuturahaston haun painopisteenä

Maaseutuohjelmasta haettavien hanketukien seuraava valintajakso päättyy 31.10.2017. Satakunnan ELY-keskuksella on käytettävissä uusien kehittämishankkeiden rahoittamiseen tässä haussa noin 1,5 miljoonaa euroa.

Lue lisää

 

15.8.2017 Yrittäjäseminaari Yyterissä 31.8. – menestystarinoita ja tietoa yrityspalveluista

Satakunnan ELY-keskus ja ProAgria Länsi-Suomi järjestävät yrittäjille seminaarin 31.8. Yyterin Kylpylähotellissa. Lähde kuulemaan innostavia puheenvuoroja ja ottamaan selvää, mitä yrityspalveluja Satakunnassa on saatavilla.

Lue lisää

 

10.8.2017 Hyrrä-katko alkaa 25.8.

Maaseutuviraston tietojärjestelmissä ja sähköisen asioinnin palveluissa on käyttökatko 25.8.–4.9. Hyrrä-asiointipalvelut eivät ole tuolloin käytettävissä.

Lue lisää

 

26.7.2017 Onko teillä talkoot? Ilmoita niistä meille!

Vieläkö teillä tänä kesänä talkoillaan? Satakunnan Leader-ryhmien tiedottaja Virtasen Mimmi on etsintäkuuluttanut Leader-hankkeissa tänä kesänä tehtävät talkoot.

Lue lisää

 

16.6.2017 20 vuotta ja miljoona tuntia talkoita!

20 vuoden aikana Satakunnan Leader-ryhmät ovat rahoittaneet yli 61 miljoonalla eurolla vajaa 2500 hanketta. Hankkeita toteuttamalla paikalliset ihmiset ovat tehneet kotiseudustaan viihtyisämpää ja palveluiltaan parempaa paikkaa asua.

Lue lisää

 

13.6.2017 Sää helli Avoimien Kylien kiertäjiä

Aurinkoinen ja lämmin päivä houkutteli ihmiset kylille. SataKylien bussikierrokset olivat menestys. Katso kuvatunnelmat Avoimet Kylät -päivästä.

Lue lisää

 

2.6.2017 Yritysryhmähankkeita voi hakea nyt entistä useammin

Yritysryhmän kehittämishankkeessa 3–10 maaseutuyritystä kehittää yhdessä toimintaansa yhteisillä ja yrityskohtaisilla toimenpiteillä. Kysy lisää ELY:n asiantuntijoilta.

Lue lisää

 

30.5.2017 Avoimet Kylät 10.6. − Lähde kotiseutuseikkailulle!

Valtakunnalliseen Avoimet Kylät -päivään osallistuu 41 satakuntalaista kylää. Tarjolla monipuolisesti ohjelmaa kirpputoreista kesäkahviloihin sekä kotieläinpihoihin.

Lue lisää

 

29.5.2017 ELY-keskus: Maaseutuohjelman hanketukien hakuaikaa jatkettu

Maaseutuohjelmasta haettavien kehittämishankkeiden valintajakso päättyy toukokuun lopun sijaan vasta maanantaina 12.6.

Lue lisää

 

24.5.2017 Kansainvälinen konferenssi tuo 300 eurooppalaista asiantuntijaa Lounais-Suomeen ensi kesänä

Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmät järjestävät kansainvälisen LINC-konferenssin kesäkuussa 2018. Tapahtuma tuo 300 eurooppalaista paikalliskehittäjää tutustumaan mm. länsirannikon matkailuun, lähiruokaan ja yrityksiin.

Lue lisää

 

10.5.2017 Kuukausi Avoimiin Kyliin - varmista paikkasi bussissa

SataKylät järjestää Suomen juhlavuoden kunniaksi kolme Avoimet Kylät -bussikierrosta lauantaina 10. kesäkuuta. Valitse mieleisesi kierros ja varaa paikkasi 7. kesäkuuta mennessä.

Lue lisää

 

28.4.2017 Idyllinen ja monipuolinen Panelia on vuoden kylä 2017

Tuoreen vuoden maakuntakylän meriittilista on pitkä. Paneliassa on yhteisen hyvän eteen tehty merkittäviä tekoja, viimeisimpänä torialueen rakentaminen keskelle kylää.

Lue lisää

 

25.4.2017 Hyrrän remontti tuo pidemmän katkon hakemusten käsittelyyn

Maaseuturahaston tukien sähköinen hakujärjestelmä Hyrrä on kiinni muutostöiden vuoksi 17.8.–4.9. Katkon aikana ei pysty jättämään hakemuksia eikä käsittelemään maksuja. Katko vaikuttaa jo nyt.

Lue lisää

 

4.4.2017 Vuoden kylä -ehdokkaita ja filmitähtien etsintää - lue Kylät-uutiskirje!

Huhtikuun Satasilta-uutiskirjeessä teemana satakuntalainen kyläelämä. Ajankohtaista asiaa mm. Avoimet Kylät -päivästä ja Vuoden kylä -kisasta.

Lue lisää

 

2.4.2017 Euroja yhteistyöhön 11.4. Karvia ja 12.4. Eura

Miten sinun yrityksesi voisi hyötyä yhteistyöstä ja tukieuroista? Tule kuulemaan maaseuturahaston tarjoamista tukimahdollisuuksista yritysten yhteistyössä.

Lue lisää

 

31.3.2017 Yritystukea myös kierrätyskoneiden hankintoihin – odotettu asetusmuutos voimaan

Jatkossa maaseutuyritykset voivat hakea yritysrahoitusta käytettyjen koneiden ja laitteiden hankkimiseen. Investointeja voidaan tehdä nyt monipuolisemmin ja resursseja säästäen.

Lue lisää

 

22.3.2017 Elintarvikealan kilpailukyky -seminaari 3.4.

Satakunnan ELY-keskus ja Satakuntaliitto järjestävät elintarvikealan yrityksille ja kehittäjille kilpailukykyseminaarin Noormarkun klubilla. Ilmoittaudu pe 24.3. mennessä!

Lue lisää

 

20.3.2017 Teidän kylästäkö filmitähti? – Nyt tehdään kyläelokuvia Satakunnasta!

Kyläelämää Satakunnassa 2017 –hankkeessa tuotetaan elokuvia jokaisen satakuntalaisen kunnan alueelta. Tarkoituksena on kuvata asukkaiden elämää, yhteisöjä ja maisemia 100-vuotiaassa Suomessa.

Lue lisää

 

1.3.2017 Maaliskuussa viestintäkoulutuksia ja paljon muuta

Tervetuloa tapahtumarikas maaliskuu. Kuukausi on täynnä meidän ja muiden tapahtumia. Viestintäkoulutusta tarjolla mm. Raumalla, Porissa, Karviassa, Siikaisissa, Säkylässä.

Lue lisää

 

28.2.2017 Maaseudun innovaatioryhmät - ideahaku käynnistyy 15.3.

Onko sinulla alkutuotantoon liittyvä ongelma, jonka ratkaiseminen synnyttäisi laajempaa joukkoa hyödyttävän innovaation? Tutustu maaseudun innovaatioita edistävien hankkeiden (EIP) ideahakuun.

Lue lisää

 

22.2.2017 Päivitämme postituslistoja

Saitko sähköpostia meiltä? Hyvä! Haluamme varmistaa, että pysyt halutessasi postituslistoillamme myös jatkossa.

Lue lisää

 

9.2.2017 Järkkää toimintatonnilla nuorisotapahtuma!

Nuorisoviikkoa vietetään 1.–7.5. eri puolilla Eurooppaa. Suomen kansallinen Erasmus+ -toimisto kutsuu nuoret ja nuorten parissa toimivat järjestämään Kaiken maailman nuorille! – tapahtumia. Hae tukea, tarjolla jopa 1 000 e.

Lue lisää

 

26.1.2017 Unelmista totta - uusi uutiskirje tarinoi maaseutuyrittäjyydestä

Lue vuoden ensimmäisestä Satasillasta mm. eräparatiisin hankkineesta elokuvatuottajasta, lähiruokakauppoja lanseeraavasta maatalousyrittäjästä ja pikkukylän metalli-ihmeestä.

Lue lisää

 

26.1.2017 Vilkas vuosi Satakunnan maaseutuyrityksissä

ProAgria-Länsi Suomen asiakas-tapahtumien määrä Satakunnan maaseutuyritysten neuvonnassa oli selvässä nousussa viime vuonna. Myös alkanut vuosi on jatkunut aktiivisena.

Lue lisää

 

23.1.2017 Jättikasvihuoneita, kestävyysurheilua ja Geopark – ELY-keskus myöntänyt tukea monipuolisesti

Satakunnan ELY-keskuksen viime vuoden päätöksissä näkyi maaseudun kehittämisohjelman monipuoliset mahdollisuudet sekä ajan trendit.

Lue lisää

 

20.1.2017 Avoimet Kylät lähestyy - ilmoita kyläsi mukaan!

Valtakunnallinen kylätapahtuma järjestetään jälleen 10.kesäkuuta. Ilmoita kyläsi mukaan viimeistään 13.3. Juhlitaan yhdessä 100-vuotiasta Suomea!

Lue lisää

 

28.12.2016 Yleishyödyllisten hankkeiden maksatusoppaat

Maksuhakemuksen tekoa helpottavat oppaat löytyvät nyt nettisivuilta. Tutustu oppaisiin - myös Leader-ryhmät auttavat.

Lue lisää

 

28.12.2016 Ruokaketjun kehittämistä pellolta pöytään - katso video

Satakuntalaisen ruokaketjun kehittämiseksi ELY-keskus myöntää yritys- ja hanketukia maaseutuohjelmasta. Katso kesää fiilistelevä video.

Lue lisää

 

1.12.2016 Maaseutupalveluiden sidosryhmät koolla – keskustelussa maakuntauudistus

Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Maaseutupalvelut kutsui sidosryhmät koolle Satakunnan ELY-keskukseen perjantaina 25.11. kuulemaan tilannekatsauksen maakunta- ja soteuudistuksesta.

Lue lisää

 

29.11.2016 Ruokaketju korostuu Satakunnan ELY:n myöntämissä tuissa

Maaseutuohjelman tukia haettu aktiivisesti ELY-keskuksesta ja Leader-ryhmiltä. Myös maksatuksissa ollaan edetty rivakasti.

Lue lisää

 

28.11.2016 Vuoden Kyläteko löytyi Siikaisista

SataKylät on valinnut Vuoden Kyläteoksi Liljan lankakaupan ja kahvilan avaamisen Siikaisten Leväsjoelle.

Lue lisää

 

24.11.2016 Lapset ja nuoret uudistuneen uutiskirjeen aiheena!

Ensimmäinen teemallinen Satasilta-uutiskirje on ulkona! Lue mm. Euran nuokkariautosta, legoroboteista, leikkikenttä Pikkutiiliksestä ja muista nuorisoon liittyvistä jutuista, joita meillä on meneillään.

Lue lisää

 

1.11.2016 Kotouttamista ja kylätoimintaa uudessa teemalehdessä

Maanantaina 31.10. Maaseudun Tulevaisuuden välissä jaettiin Suomen Kylätoiminnan Tilaa elämälle! -teemalehti. Lehdessä asiaa mm. maahanmuutosta, kotouttamisesta, kylätoiminnasta ja maaseuturahastosta. Lue verkossa!

Lue lisää

 

20.10.2016 Leader-ryhmien uutiskirje- ja tiedotusjärjestelmää uudistetaan

Saatat saada lähipäivinä s-postiisi viestin, jossa pyydetään vahvistamaan liittyminen postituslistoillemme. Vahvistamalla varmistat, että voimme jatkossakin lähettää sinulle tietoa ajankohtaisista maaseudunkehittämisasioista. Rohkeasti linkkiä klikkailemaan!

Lue lisää

 

1.7.2016 Leader 20 vuotta elävän maaseudun asialla

Leader-työtä suomalaisen maaseudun puolesta on tehty jo 20 vuotta. Juhlavuosi näkyy niin Leader-työn arjessa kuin juhlassa koko vuoden ajan. Kaksikymppistä Leaderia juhlitaan tapahtumin 26.8.–4.9.

Lue lisää

 

Nyt maksuhakemuksia voi jättää Hyrrässä

Maksuhakemuksen tekemisen edellytyksenä on myönteinen tukipäätös viranomaiselta.

Lue lisää

 

Megafonista kajahtaa maaseudun hankkeiden rahoitusmahdollisuuksia

Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuuksien tiedotus saa lisäbuustia kun tiedottaja Mimmi Virtanen aloittaa työnsä kesäkuussa Leader Ravakassa

Lue lisää